ایمپلنت های دندانی روش قابل اعتماد برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند و پیشرفت تکنولوژی و معرفی ایمپلنت های دیجیتال انجام ایمپلنت را راحت تر کرده است.
اگر درباره ایمپلنت دیجیتال چیزی نمی دانید و می خواهید با این نوع ایمپلنت، نحوه استفاده از آن، مراحل انجام ایمپلنت، مزایا و معایب آن آشنا شوید با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.
دسترسی سریع:
Toggleایمپلنت های دیجیتال، به عنوان ایمپلنت های هدایت شده توسط کامپیوتر نیز شناخته می شوند و یک روش پیشرفته از ایمپلنت های دندان هستند که در آن ها از فناوری دیجیتال پیشرفته برای برنامه ریزی و اجرای دقیق کاشت ایمپلنت های دندان استفاده می شود.
در این نوع ایمپلنت با استفاده از تهیه یک مدل سه بعدی مجازی از دهان بیمار، امکان کاشت ایمپلنت دقیق و زیبایی فراهم می شود.
ایمپلنت دندانی دیجیتال عمدتاً برای جایگزینی کردن دندان های از دست رفته استفاده میشود و یک راه حل دائمی است که ظاهر و عملکرد آن مانند دندان های طبیعی خود فرد است.
روش کاشت دیجیتال شامل چندین مرحله است که انجام هر کدام با تکنولوژی دیجیتال پیشرفته، بسیار راحت شده است:
یک اسکن سه بعدی دقیق از دهان بیمار گرفته می شود تا یک مدل دیجیتالی از ساختارهای دهان، از جمله تراکم استخوان و بافت لثه در اختیار دندانپزشک متخصص قرار داده شود.
دندانپزشک متخصص یا جراح با استفاده از نرم افزارهای تخصصی و با در نظر گرفتن فاکتور هایی مانند کیفیت استخوان، وضعیت دندان های مجاور، می تواند کاشت ایمپلنت دیجیتال را برنامه ریزی لازم و طراحی کند.
کاشت ایمپلنت و برش محل کاشت با پانچ صورت می گیرد و برای این کار، یک راهنمای پانچ بر اساس وضعیت دهان و دندان ساخته می شود.
دندانپزشک یا جراح دهان، از طرح برنامه ریزی شده و راهنمایی پانچ برای قرار دادن دقیق ایمپلنت های دندانی در استخوان فک، استفاده می کند. جراح با قرار دادن راهنمایی پانچ روی لثه، محل دقیق ایمپلنت برش داده و پایه ایمپلنت را در محل برش قرار می دهد، این کار به قرارگیری دقیق ایمپلنت، بهبودی مناسب و موفقیت طولانی مدت کمک می کند.
پس از جراحی کاشت دیجیتال، مراقبت درست و رعایت نکات توصیه شده توسط جراح برای بهبود سریع و موفقیت طولانی مدت ایمپلنت بسیار اهمیت دارند. در اینجا برخی از دستورالعمل های مراقبت ضروری را آورده ایم:
مسواک زدن دو بار در روز، استفاده از دهانشویه ضد میکروبی، نخ دندان کشیدن برای رعایت بهداشت دهان و دندان و جلوگیری از ایجاد پلاک در محل ایمپلنت دیجیتال ضروری است.
باید در چند روز اول پس از جراحی از رژیم غذایی نرم پیروی کرد؛ بهتر است، از مصرف غذاهای سفت، چسبناک یا ترد که به ایمپلنت آسیب می زنند یا عوارض جدی ایجاد می کنند، خودداری کرد.
برای نظارت بر روند بهبود و اطمینان از موفقیت طولانی مدت ایمپلنت دیجیتال، مراجعه منظم به دندانپزشک انجام و معاینات ضروری است. دندانپزشک می تواند در این جلسات به طور حرفه ای ایمپلنت را تمیز کند تا ایمپلنت و دندان های اطراف آن سالم و تمیز باشند.
ایمپلنت های دیجیتال مزایای زیادی نسبت به روش های کاشت سنتی دارند. که در اینجا به برخی از این مزایا می پردازیم:
همانطور که می دانید ایمپلنت های دیجیتال به طور کلی ایمن هستند و درصد موفقیت بالایی دارند، اما باز هم احتمال بروز عوارض جانبی و خطرات احتمالی وجود دارد که باید آن ها را نیز در نظر گرفت و شامل موارد زیر هستند:
در این روش مانند هر روش جراحی دیگری، احتمال بروز عفونت وجود دارد، البته رعایت اصول بهداشت دهان و دندان و انجام معاینات منظم دندانپزشکی می تواند این خطر را به حداقل برساند.
در موارد نادر، ممکن است در طول عمل کاشت ایمپلنت آسیب عصبی رخ دهد که منجر به بی حسی یا سوزن سوزن شدن موقت یا دائمی می شود، این خطر با استفاده از فناوری دیجیتال و کاشت ایمپلنت توسط جراح دهان، به حداقل می رسد.
هر چند که کاشت دندان دیجیتال درصد موفقیت بالایی دارد، اما باز هم احتمال شکست ایمپلنت در موارد نادر وجود دارد؛ عواملی مانند کیفیت ضعیف استخوان، سیگار کشیدن و برخی شرایط پزشکی می توانند این خطر را افزایش دهند.
سایر مقالات 👈 هزینه کلی ایمپلنت دندان
ایمپلنت های دیجیتال با ترکیب فناوری پیشرفته و روشهای کاشت سنتی، انقلابی عظیمی در زمینه ساخت پروتز دندان ایجاد کرده اند، این ایمپلنت ها با برنامهریزی دقیق در کاشت و در زمان کوتاه، یک جایگزین زیبا با عملکرد طبیعی برای فرد فراهم می کنند.
برای کاهش عوارض جانبی و خطرات مرتبط با این روش، انتخاب یک جراح یا دندانپزشک متخصص، رعایت مراقبت های مناسب پس از عمل و انجام معاینات منظم دندانپزشکی، ضروری است.