TUL روشی است که متخصص اورولوژی برای شکستن و خارج کردن سنگ کلیه از آن استفاده می کند. در این روش بدون ایجاد هیچ برشی می توان سنگ کلیه را درمان کرد. افرادی که به سنگ کلیه مبتلا هستند و برای درمان آن نیاز به عمل TUL دارند، لازم است قبل از عمل با مراحل انجام، مزایا و عوارض آن آشنا شوند.
دسترسی سریع:
ToggleTUL یا سنگ شکن درون اندامی عملی که در آن بدون ایجاد برشی در پوست می توان از طریق مجاری ادراری به کلیه دسترسی پیدا کرد و سنگ کلیه را از بین برد.
سنگ شکن درون اندامی TUL برای افرادی که شرایط زیر را دارند، تجویز می شود:
متخصص اورولوژی برای درمان سنگ ها بزرگی که در حالب کلیه قرار دارند، باید مراحل زیر به ترتیب انجام دهد:
پزشک باید بیمار را برای عمل سنگ کلیه آماده کند و یکسری نکات و توصیه های لازم را به او توضیح بدهد. رعایت این نکات قبل از عمل ضروری هستند و شامل موارد زیر هستند:
برای انجام این عمل لازم است از بی حسی نخاعی استفاده شود، در برخی از موارد بسته به شرایط بیمارو تشخیص متخصص نیاز به بیهوشی عمومی است.
در عمل TUL بعد از اعمال بی حسی و بی حس شدن بیمار، باید لوله باریک یورتروسکوپ را از طریق مجاری ادراری به حالب و کلیه وارد کرد. این لوله به دوربین مجهز است.
متخصص اورولوژی با کمک دوربین متصل به یورتروسکوپ می تواند، محل دقیق سنگ را پیدا کند.
بعد از پیدا کردن سنگ کلیه، باید آن را با کمک ابزار مخصوصی مانند لیزر شکست و همزمان با شکست سنگ، ابزار جراحی از طریق یوترسکوپ خارج می شوند و یک سبد یا پنس مخصوص برای جمع آوری و خارج کردن قطعات خرد شده سنگ، وارد کلیه یا حالب می شود.
در برخی از موارد، ممکن است بیمار در شرایطی قرار بگیرد که برای دفع ادرار نیاز به سوند داشته باشد، در این صورت سوند تا زمانی که پزشک تعیین می کند، باید به مجاری ادرای وصل باشد.
اگر سنگی در کلیه یا حالب باقی مانده باشد، می توان آن را از طریق ادرار دفع کرد. برای راحتی دفع ادرار و سنگ های باقی مانده، لوله استنت در مجاری ادرار قرار داده می شود کع بعد از یک هفته تا ده روز برداشته می شود.
برای بهبودی سریع، جلوگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه و دفع سریع سنگ های ریز باقی مانده باید توصیه پزشکی زیر را به خوبی رعایت کرد:
این عمل با توجه به غیر تهاجمی بودن آن دارای مزیت های زیر است:
اگر عمل توسط یک متخصص باتجربه و کاربلد انجام شود و بیمار مراقبت های لازم را به خوبی رعایت کند، احتمال بروز عوارض کاهش می یابد، در غیر این صورت عوارض زیر بروز می کند:
سنگ شکن درون اندامی TUL برای سنگ های تشکیل شده در حالب که اندازه بزرگی دارند و با دستگاه سنگ شکن برون اندامی قابل درمان نیستند، استفاده می شود.
برای انجام این عمل باید یک پزشک متخصص اورولوژی را انتخاب کنید، متخصص با وارد کردن لوله یورتروسکوپ به کلیه دسترسی پیدا می کند و از طریق دوربین متصل به لوله، محل دقیق سنگ را پیدا و آن را با لیزر می شکند و با پنس و یا سبد مخصوص سنگ های خورده شده را جمع آوری و از بدن خارج می کند.
اگر پزشک با دقت و مهارت بالایی عمل TUL را انجام دهد و بیمار مراقبت های بعد از عمل را به خوبی رعایت کند، احتمال بروز عوارضی مانند درد، خونریزی و عفونت کاهش می یابد.