جوش صورت از مشکلات رایج در سنین نوجوانی است، البته در سنین بزرگسالی هم افراد درگیر این مشکلات میشوند. تقریبا میتوان گفت همه افراد آن را تجربه میکنند. جوش صورت انواع مختلفی دارد که عوامل گوناگونی در به وجود آمدن آن تاثیر دارد. جوش صورت میتواند ناشی از تغییرات هورمونی در سنین نوجوانی یا وجود بیماری خاصی باشد، پس لازم است که برای درمان آنها با انواع جوش صورت و عوامل موثر در تشکیل آنها نیز آشنا شوید. پس تا انتها با ما همراه باشید.
دسترسی سریع:
Toggleیک نوع عارضه پوستی است، که با افزایش تولید چربی پوست و رشد سلولهای پوستی باعث انسداد منافذ پوست شده، چربی پوست در داخل منافذ بسته شده تجمع میکند و باکتری ها از آن تغذیه میکنند و تکثیر میشوند. در این حالت جوش به وجود میآید و بزرگ میشود.
همانطور که در بالا گفتیم جوش به دلیل بسته شدن منافذ پوست صورت و تجمع باکتری و چربی تشکیل میشود، البته عوامل مختلفی در ایجاد و تشدید انواع جوش صورت تاثیرگذار است، این عوامل عبارتند از:
به طور کلی انواع جوشهای صورت به دو نوع التهابی و غیر التهابی تقسیم میشوند. جوشهای غیر التهابی بدون قرمزی و درد هستند اما جوشهای التهابی همراه با درد و قرمزی هستند.
جوشهای التهابی زمانی ایجاد میشوند که با ایجاد فشار بر روی منافذ بسته شده، دیواره آنها پاره میشود، محتویات آن به داخل پوست نشت میکند. از طرفی هجوم سلولهای دفاعی بدن برای مقابله با عفونت ایجاد شده سبب ایجاد درد، قرمزی و التهاب در محل مورد نظر میشود. جوش های التهابی خود انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
از انواع جوش های زیر پوستی صورت است و ظاهر کوچک، قرمز رنگ و سفتی دارد. در اثر مسدود شدن منافذ چربی یا سلولهای پوستی اضافی ایجاد میشود و بلافاصله بعد از شکسته شدن دیواره منافذ به وجود میآید. جوش پاپول چرک ندارد، پس فشار دادن آن برای از بین بردنش کار بی فایده ندارد.
جوش چرکی یا پاسچول معمولا بزرگتر از دیگر انواع جوش در صورت است. برآمدگی قرمز با مرکز سفیدرنگ یا به صورت برجستگی سفیدرنگی ظاهر میشود که بسیار دردناک است.
این جوش، حاوی چرک است، چون بدن سعی میکند آلودگیها و باکتریهایی را که وارد منافذ پوست شدهاند از بین ببرد. پس چرک، محصول طبیعی سیستم ایمنی است که بیشتر از سلولهای مرده سفید خون تشکیل شده است.
نوعی جوش سخت، دردناک و ملتهب است که در عمق پوست ایجاد مىشود و یکی دیگر از انواع جوش زیر پوستی صورت است. این نوع شبیه پاپول است ولى با ظاهرى بزرگتر که هیچ مرکز و یا سر قابل رویتى ندارد.
این نوع ضایعه هنگامی ایجاد میشود که منافذ مسدود شده پوست به بافتها و سلولهای عمیق زیر سطح پوست آسیب برساند.
یکی از شایعترین انواع جوش صورت است که با عفونت در اعماق پوست همراه میشود. کیست هامعمولاً بزرگ، قرمز، ملتهب و دردناک و چرکی هستند.
این نوع جوش ممکن است به رنگ سفید روی سطح پوست مشاهده شود، البته برجستگیکیست از نودل نرمتر است چون حاوی چرک زیادی است و در اثر ترکیدن بسیار آسیب زننده است و باعث آلودگی پوست اطراف آن میشود.
این نوع از جوشها معمولاً تورم ایجاد نمیکنند و همچنین با درمانهای بدون نسخه به راحتی از بین میروند. جوشهای سرسفید و جوشهای سرسیاه جزء انواع جوش صورت غیر التهابی هستند. جوشهای غیر التهابی معمولا باعث ایجاد تورم نمیشوند و دردناک نیستند.
جوش سرسفید زمانی تشکیل میشود که باکتری یا سلولهای مرده در یکی از حفرههای پوست به دام میفتند. در این حالت محل مورد نظر مکان مناسبی برای تشکیل جوش سرسفید است. از طرفی جوشهای سرسفید به دلیل بسته بودن سطح آنها به سختی تخلیه میشوند.
جوش سرسیاه گونهای از جوشها هستند که در سطح پوست رشد میکنند. با مسدود شدن و تجمع باکتری در منافذ پوست جوش شکل میگیرد، که در صورت باز شدن سطح پوست و قرار گرفتن منفذ در معرض هوا، جوش سر سیاه شکل میگیرد.
روشهای مختلفی برای درمان جوشهای صورت وجو دارد. با توجه به نوع جوش صورت میتوان درمان آن را نیز انتخاب کرد. این روشها عبارتند از:
برای جلوگیری از بروز انواع جوش صورت باید مراقبتهای روزانه برای شاداب بودن پوست را به خوبی انجام داد. رعایت موارد زیر برای پیشگیری از مشکلات پوستی موثر هستند.
بیشتر بخوانید 👈 درمان جوش های بلوغ
برای حفظ سلامت پوست و مراقبت از آن انجام روتین روزانه ضروری است. انجام دادن مراحل زیر روزی دو بار، صبح بعد از بیدار شدن و شب قبل از خواب لازم است و از ایجاد انواع جوش صورت پیشگیری میکند.
برای درمان انواع جوش صورت و سلامت پوست لازم است به طور مرتب به متخصص پوست مراجعه کرد و برای درمان مشکلات پوستی اقدام کرد. حتی توصیه میشود برای جلوگیری از ایجاد جوش و اطمینان از سلامت پوست به متخصص پوست و زیبایی مراجعه کرد.
از طرفی چون زیبایی صورت همیشه در اولویت قرار دارد باید در انتخاب پزشک باتجربه و متخصص دقت لازم را به خرج داد.