تا چند سال پیش پزشکان اغلب جراحیها را به روش عمل باز انجام میدانند و برای انجام عمل و برداشتن تودهها قسمت زیادی از بدن را میشکافتند تا بتوانند به توده مورد نظر دسترسی پیدا کنند اما جراحی لاپاراسکوپی (درون بین) میتواند در این شرایط به پزشکان کمک کند تا بدون این اتفاق تنها با برش بخش کوچکی به وسیله یک لوله باریک و یک دوربین متصل به آن بررسیها و آزمایشات لازم و عمل ها را انجام دهند.
دسترسی سریع:
Toggleیک روش جراحی است که با ایجاد برش کوچکی بر روی شکم و وارد کردن لولهای مجهز به دروبین، ابزار نمونه برداری و جراحی، صورت میگیرد.
در این روش پزشک در هنگام عمل به جای دیدن اندامهای داخل بدن به صورت مستقیم، تمام مراحل جراحی را از روی مانیتور و دیدن فیلمی که از اندامهای داخلی از طریق دوربین لاپاراسکوپ ضبط و بر روی مانیتور پخش میشود، انجام میدهد.
از این روش برای نمونه برداری، برداشتن کیست، پولیپ یا آبسه، کنترل رگ خونی خونریزی دهنده، از بین بردن لخته خون، ترمیم، برداشت تومور، برداشتن کیسه صفرا ملتهب، رفع انسداد و .. استفاده میشود.
در جراحیهای زیر از این روش استفاده میکنند:
پزشک قبل از عمل درباره اتفاقاتی که در طی عمل و پس از آن برای بیمار رخ میدهد توضیح خواهد داد.
بیمار باید آزمایشهای قبل از عمل را انجام دهد. داروهای مصرفی و اطلاعات پزشکی خود را برای پزشک خود آماده کند تا بر اساس آن میزان حساسیت بیمار به ماده بیهوشی و سایر موارد را بررسی کند.
این نوع عمل به 2 صورت قابل انجام است. پزشک میتواند این کار به وسیله دست یا به وسیله ربات انجام دهد.
سایر مقالات 👈 لیست بهترین بیمارستان های خصوصی برای عمل اسلیو معده
معمولا بعد از عمل بیمار یک ساعت در اتاق ریکاوری میماند و بعد از آن به بخش منتقل میشود و چهار ساعت تحت نظر می باشد، بعد از بیمارستان مرخص میشود.
بیمار بعد از گذشت دو هفته بعد از عمل باید به پزشک خود مراجعه کند. لازم است بیمار تا هشت هفته بعد از عمل همچنان برای بررسی وضعیت خود به پزشک مراجعه کند.
ممکن است بیمار بعد از عمل دردهای زیر را تجربه کند که زود بر طرف میشوند.
این عمل مانند سایر عملها دارای عوارضی است که نمیتون آنها را جزو عوراض خطرناک دانست در اغلب موارد با کمترین دردی دوره نقاهت به پایان میرسد و مشکلی برای بیمار به وجود نمیآید ولی در صورت بروز هر یک از علایم زیر به پزشک خود مراجعه کنید.
در حین انجام جراحی ممکن است خطرات زیر رخ دهد:
برای مشخص کردن هزینه این جراحی نمیتوان مبلغی دقیقی تعیین کرد و به عوامل مختلفی بستگی دارد:
در گذشته محدوديتهای بسياری برای جراحی لاپاراسکوپی وجود داشت، اما پيشرفت علم و تكنولوژی باعث شده امروزه تقريباً تمام اعمال جراحي كه به روش باز انجام می شود را بتوان با لاپاراسكوپي انجام داد. البته در برخی موارد كه بيمار از نارسايی شديد قلبی يا تنفسی رنج می برد يا از نظر انعقادی دچار مشكلات اصلاح نشده است، امكان انجام جراحی با دستگاه لاپاراسکوپ وجود ندارد. ضروری است تيم جراحی مهارت کافی در این زمينه داشته باشد و در غیر این صورت همان عمل جراحی باز شكمی ترجيح داده می شود، زيرا در صورت نبود مهارت كافی، عوارض جدی در بيمار به وجود می آيد.