ارتودنسی متحرک چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ ممکن است شما به دنبال راه حلی برای مرتب کردن دندان های به هم ریخته خود و داشتن یک لبخند زیبا و جذاب باشید. در این صورت، اگر با یک دندانپزشک مشورت کرده باشید، احتمالا انجام ارتودنسی را به شما پیشنهاد کرده است. همان طور که میدانید، انجام ارتودنسی روی دندان ها مقداری زمان بر است و گاهی تا سه سال طول می کشد. ممکن است شما به دلیل موقعیت اجتماعی یا شغلی خود، از قرار گرفتن بریس های ارتودنسی به مدت طولانی روی دندان هایتان وحشت داشته باشید و به دنبال راه حل مناسب تری، مثل انجام ارتودنسی غیر ثابت یا همان ارتودنسی متحرک بگردید.
خوشبختانه امروزه تنوع بریس ها و روش های انجام ارتودنسی روی دندان ها، آن قدر زیاد است که همه افراد را بتواند راضی نگه دارد؛ اما توجه داشته باشید که انجام هر یک از این روش ها، محدودیت هایی دارد و ممکن است شما نتوانید از هر روش ارتودنسی که دوست دارید، استفاده کنید.
اگر میخواهید بدانید که محدودیت های استفاده از ارتودنسی متحرک چیست؟ و آیا شما مجاز به استفاده از بریس های ارتودنسی غیر ثابت هستید یا نه، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
دسترسی سریع:
Toggleهمان طور که از اسم این روش مشخص است، ارتودنسی متحرک یک نوع از ارتودنسی دندان است که توسط پلاک های متحرک انجام می شود. پلاک های این نوع ارتودنسی، به دندان های شما چسبانده نمی شوند و بیمار می تواند، در صورت لزوم آن ها را موقتا از دهان خود خارج کند. ارتودنسی نامرئی، شفاف یا اینویزیلاین، از انواع روش های ارتودنسی متحرک هستند.
وجود این خاصیت، ارتودنسی متحرک را به یکی از انواع محبوب ارتودنسی ها در میان بزرگسالانی که به دلیل موقعیت اجتماعی و شغلی خود از انجام ارتودنسی های ثابت گریزان هستند، تبدیل میکند.
بریس های ارتودنسی متحرک، تنها برای مرتب کردن دندان ها از طریق انجام ارتودنسی کاربرد ندارند. در واقع این نوع بریس ها، همچنین میتوانند به عنوان ریتینرها یا نگهدارنده ها، پس از تکمیل دوره درمان با ارتودنسی ثابت، استفاده شوند. نگهدارنده ها دندان های بیمار را پس از انجام ارتودنسی ثابت، در محل نگه میدارند و از بازگشت آن ها به وضعیت قبل از درمان، جلوگیری میکنند.
برای انجام ارتودنسی متحزک، دندانپزشک ابتدا وضعیت دهان و دندان های شما را به خوبی معاینه میکند و پس از بررسی تصاویر رادیوگرافی از دندان های شما، تصمیم میگیرد که شما مورد مناسبی برای انجام ارتودنسی اینویزیلاین هستید یا خیر. اگر ناهنجاری های دندانی شما آن قدر شدید نباشند که بتوان برای درمان آن ها از ارتودنسی نامرئی استفاده کرد، متخصص ارتودنسی از دندان های شما قالب میگیرد و یک سیر درمانی برای شما تعیین میکند؛ به طوری که شما قادر خواهید بود که پیش از شروع درمان، نتیجه آن را مشاهده کنید.
این قالب ها برای ساخت بریس های شفاف ارتودنسی اینویزیلاین به لابراتوار فرستاده میشوند. بریس های ارتودنسی شفاف، با توجه به سیر درمانی تعیین شده و قالب هایی که توسط دندانپزشک گرفته شده اند، در لابراتوار ساخته میشوند. دندانپزشک این قالب ها را همراه با دستورالعمل استفاده از آن ها و نکات مراقبتی درباره آن ها، به شما تحویل میدهد.
طول دوره درمان با ارتودنسی متحرک، با توجه به سن بیمار، شدت ناهنجاری، نوع ناهنجاری و میزان مراقبت او از بریس ها و دندان ها در طول دوره درمانی متفاوت بوده و ممکن است بین شش تا هجده ماه طول بکشد. در این مدت، بیمار موظف است که بریس های ارتودنسی را هر روز و به مدت ۲۲ ساعت در شبانه روز، روی دندان های خود قرار دهد. هر یک از این بریس ها را میتوان به مدت دو الی سه هفته استفاده کرد و برای پیش بردن روند درمانی، بعد از این مدت از بریس های جدیدی استفاده میشود.
برخی از فواید ارتونسی متحرک عبارتند از:
ارتودنسی متحرک علاوه بر داشتن فواید زیاد، معایبی نبز دارد از جمله:
وابسته به شرایط بیمار، متخصص ارتودنسی تشخیص میدهد که ارتودنسی ثابت بهتر است یا متحرک، به طور کلی اثربخشی و نتیجه پایانی ارتودنسی ثابت زودتر نمایان میشود، این در حالی است که طول درمان ارتودنسی متحرک بیشتر خواهد بود.
برای مطالعه بیشتر با مجله سلامتی بیمارستان همراه باشید