رویای لاغری سریع و رسیدن به وزن مناسب با عمل اسلیو امکان پذیر است، تقریبا همه افرادی که عمل اسلیو انجام می دهند، طی یکسال اول بیشتر وزن اضافی خود را از دست می دهند. اما باید به این نکته توجه کنید که بعد از عمل اسلیو در صورت فراهم نبودن شرایط امکان بازگشت وزن وجود دارد.
برخی از افراد از بازگشت وزن بعد از عمل اسلیو شکایت می کنند و ادعا دارند که بعد از گذشت چند سال، دوباره در حال افزایش وزن هستند. برای فهمیدن دلیل این موضوع و راه های پیشگیری از آن، خواندن این مقاله از مجله سلامتی بیمارستان را به شما توصیه می کنیم.
دسترسی سریع:
Toggleاسلیو یک عمل لاغری است که در آن جراح تحت بیهوشی عمومی، بخشی بزرگی از معده را برمی دارد و یک قسمت باریک و لوله مانند از معده باقی خواهد ماند. به دلیل کاهش حجم معده، فرد نمی تواند غذایی زیادی مصرف کند، کالری دریافتی کاهش می یابد و کاهش وزن اتفاق می افتد.
جراحی اسلیو برای افراد زیر قابل انجام است:
در طی عمل اسلیو ۵۰ تا ۶۰ درصد از وزن اضافی از بین می رود، اما با گذشت چند سال از انجام عمل اسلیو، امکان بازگشت وزن وجود دارد. معمولا به دلایلی زیر بازگشت وزن رخ می دهد:
داشتن فعالیت و داشتن رژیم غذایی در کنار عمل اسلیو به کاهش وزن کمک زیادی می کنند. برخی از افراد بعد از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل، رژیم غذایی خود را رها می کنند و دوباره به سراغ انواع غذاهای ناسالم و پر کالری می روند. در این شرایط کم کم افزایش وزن شروع می شود.
پیروی نکردن از الگویی غذایی منظم و غذا خوردن در ساعت های نامشخص، حذف میان وعده ها، انتخاب غذاهای نامناسب، ریزه خواری، زیادی روی در مصرف الکل، سریع غذا خوردن، کاهش دریافت پروتئین کافی بعد از عمل اسلیو باعث بازگشت وزن می شود.
در صورتی که فرد غذایی با حجم زیاد مصرف کند، به مرور معده کوچک شده برای جا دادن غذای اضافی کشیده می شود. گشاده شدن معده در اثر مصرف غذای پر حجم، نوشیدن آب و مایعات فراوان در حین غذا رخ می دهد.
زمانی که معده گشاد می شود، فرد باید غذایی بیشتری بخورد تا سیر شود، در این حالت، افزایش وزن مجدد اتفاق می افتد.
انجام ورزش منظم بعد از عمل اسلیو در کاهش وزن موثر است، افرادی که به وزن مناسب می رسد، فکر می کنند که دیگر نیازی به ورزش نیست و فعالیت ورزشی خود را ادامه نمی دهند. این حالت ممکن است در کنار رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب سبب بازگشت وزن بعد از عمل اسلیو شود.
بعضی از افراد در مقاله با استرس و اضطراب به سراغ خوردن می روند، بنابراین قرار گرفتن در موقعیت های استرس زا می تواند سبب افزایش وزن بعد از عمل اسلیو شود.
استفاده از داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی و کاهش دهنده اسید در سوخت و ساز بدن تاثیر می گذارند و با افزایش وزن مرتبط هستند.
برخی از بیماری ها و تغییرات هورمونی در افرادی که عمل اسلیو داشتن، می تواند علت بازگشت وزن باشد. کم کاری تیروئید، سندروم تخمدان پلی کیستیک از جمله بیماری های هستند که در بازگشت وزن پس از جراحی اسلیو نقش دارند.
هر چه توده بدنی فرد قبل از عمل اسلیو کمتر باشد، فرد راحت وزن کم می کند و احتمال بازگشت آن نیز کمتر خواهد بود.
افرادی که عمل اسلیو معده می دهند، می توانند به راحتی از بازگشت وزن جلوگیری کنند. با رعایت نکات زیر امکان افزایش وزن مجدد وجود ندارد:
جهت آشنایی با دلایل استپ وزن بعد از عمل اسلیو کلیک کنید.
نتایج موفقیتآمیز جراحی کاهش وزن زمانی قابلقبول است که فرد طی ۱۲ تا ۱۸ ماه پس از عمل، حداقل ۵۰ درصد از اضافهوزن خود را از دست بدهد و این کاهش وزن در درازمدت حفظ شود. علاوه بر کاهش وزن، بهبود بیماریهای مرتبط مانند دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و آپنه خواب نیز از نشانههای موفقیت است. همچنین، افزایش کیفیت زندگی، بهبود تحرک، و رضایت روانی و اجتماعی از تغییرات بهدستآمده، از معیارهای مهمی برای ارزیابی رضایت از این جراحی محسوب میشوند.
احتمال بازگشت وزن پس از عمل اسلیو به دلیل رعایت نکردن رژیم غذایی بعد از اسلیو، نداشتن تحرک و ورزش، وجود بیماری، مصرف دارو، داشتن عادت های غذایی بد، استرس، بالا بودن شاخص توده بدنی قبل از عمل و گشاد شدن معده وجود دارد.
با رعایت رژیم غذایی مناسب، انجام ورزش منظم، کنترل استرس بعد از عمل اسلیو می توان از بازگشت وزن بعد از عمل اسلیو پیشگیری کرد.
معمولاً بعد از ۱۲ تا ۱۸ ماه، زمانی که سرعت کاهش وزن کاهش مییابد، احتمال بازگشت وزن بیشتر میشود. اما اگر سبک زندگی سالم رعایت نشود، حتی سالها بعد هم امکان افزایش وزن وجود دارد.
میزان بازگشت وزن متغیر است، اما برخی افراد ممکن است ۱۰ تا ۳۰ درصد از وزنی که از دست دادهاند را دوباره اضافه کنند. در موارد شدید، ممکن است بیشتر از این مقدار باشد.
بله، اگر بهطور مداوم بیش از ظرفیت معده غذا مصرف شود، بهمرور زمان معده کشیده شده و توانایی نگهداری حجم بیشتری از غذا را پیدا میکند که میتواند منجر به افزایش وزن شود.
در برخی موارد، بسته به شرایط بیمار و علت بازگشت وزن، جراحی اصلاحی مانند اسلیو مجدد یا بایپس معده ممکن است گزینهای مناسب باشد، اما نیاز به بررسی پزشک متخصص دارد.