پروستات یک غده مهم در دستگاه تناسلی مردان است که در باروری مردان نقش مهمی دارد. این غده به اندازه یک گردو دارای بافت عضلانی همبند است، دور مجرای ادراری را احاطه کرده و بین مثانه و آلت تناسلی قرار دارد. زمانی که غده پروستات دچار مشکل شود، در عملکرد آن اختلال ایجاد می شود، باید برای درمان آن اقدام کرد. یکی از روش های درمانی، جراحی پروستات است و ما در این مقاله از مجله سلامتی بیمارستان به طور مفصل درباره آن بحث می کنیم.
دسترسی سریع:
Toggleبزرگ شدن غده پروستات، التهاب و سرطان پروستات از جمله مشکلات پروستات هستند که با توجه به شدت و میزان پیشرفت آن ها روش های مختلفی برای درمانشان وجود دارد.
علائم بیماری های پروستات شامل موارد زیر می باشد:
پزشک برای تشخیص بیماری های پروستات از معاینه مقعدی، سونوگرافی، آزمایش خون و آزمایش ادرار استفاده می کند.
برای درمان بیماری های پروستات می توان از داروهای مانند آلفا بلوکرها و مهار کننده های آلفا ردوکتاز استفاده کرد و در صورتی که بیماری های پروستات با دارو درمان نشوند، پزشک به سراغ جراحی پروستات می رود.
بیشتر بخوانید 👈 سرطان پروستات
معمولا پزشک در موارد زیر عمل جراحی را پیشنهاد می کند:
آمادگی برای جراحی پروستات نقش مهمی در موفقیت عمل و بهبود سریعتر دارد. این فرایند شامل انجام آزمایشهای لازم، رعایت توصیههای پزشکی، تنظیم رژیم غذایی و پرهیز از برخی داروها است. همچنین، آگاهی از روند جراحی و مراقبتهای پس از جراحی پروستات میتواند استرس را کاهش دهد و بهبودی را تسریع کند. مشورت با پزشک و رعایت دستورات او، بهترین راه برای داشتن یک جراحی موفق و دوره نقاهت راحتتر خواهد بود.
پزشک برای درمان بیماری های پروستات از روش های زیر استفاده می کند:
در این روش جراح با اعمال بی هوشی عمومی یا بی حسی نخاعی و با ایجاد یک شکاف در زیر شکم به پروستات دسترسی مستقیم دارد و برای برداشتن آن اقدام می کند. سپس محل برش را بخیه می زند.
با جراحی باز بخش بزرگی از پروستات را از بدن خارج می کنند، با این روش احتمال موفقیت درمان بالا است اما مدت زمان بستری در این روش بیشتر است.
برای کنترل خونریزی و تخلیه راحت ادرار به مدت چند روز یک سوند به مثانه وصل می شود و بعد از ۵ روز از مثانه خارج می شود.
در این روش جراح با کمک بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی، با ایجاد یک برش کوچک و وارد کردن دستگاه لاپاراسکوپی به داخل شکم، عمل جراحی را انجام می دهد.
دستگاه لوله مانند لاپاراسکوپی مجهز به ابزار جراحی و دوربینی است که تصاویر محل جراحی را بر روی مانیتور نمایش می دهد.
جراح تمامی مراحل جراحی را به صورت غیر مستقیم از روی مانیتور و با کمک تصاویر ارسال شده توسط دوربین و با هدایت ابزار جراحی، انجام می دهد.
با اعمال بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی و وارد کردن یک اسکوپ از طریق نوک آلت وارد مجرای ادرار می کند. این اسکوپ حاوی لیزر که انرژی حاوی آن باعث از بین بردن بافت اضافی خواهد شد که مانع دفع ادرار است.
عمل پروستات با اهداف زیر انجام می شود:
بیشتر بخوانید 👈 سنگ کیه چیست؟
بعد از انجام عمل پروستات و از بین بردن مشکل، رعایت نکات زیر برای مراقبت و بهبودی سریع الزامی است:
عمل پروستات نیز مانند سایر جراحی ها دارای یکسری عوارض است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، البته اگر جراحی توسط یک جراح متخصص انجام شود و مراقبت های لازم به خوبی رعایت شوند، احتمال بروز عوارض کمتر می شود.
عوارض احتمالی بعد از جراحی پروستات:
بیشتر بخوانید 👈 علت واریکوسل چیست؟
هزینه جراحی پروستات به عوامل مختلفی از جمله نوع روش جراحی (باز، لاپاراسکوپی یا لیزری)، مهارت و تجربه جراح، تجهیزات بیمارستان، مدت زمان بستری و پوشش بیمه بستگی دارد. همچنین، انجام آزمایشها و مراقبتهای پس از عمل میتواند هزینه کلی را تحت تأثیر قرار دهد. برای دریافت برآورد دقیق، مشاوره با پزشک متخصص و بررسی تعرفههای بیمارستانی ضروری است.
زمانی که فرد به دلیل بیماری پروستات، دچار مشکلاتی مانند عفونت ادراری، احتباس ادرار، خونریزی ادراری، سنگ مثانه و نارسایی کلیوی می شود، پزشک جراحی پروستات را توصیه می کند.
جراحی باز، لاپاراسکوپی و لیزر از جمله جراحی های مورد استفاده برای درمان پروستات هستند.
منبع : سایت دکتر صادق زاده – متخصص ارولوژی